Oxalis: Jaké čaje mi chutnaly?

Ortodoxní čajaři mi tento článek odpustí. Ostatním bych chtěla ukázat své oblíbené čaje i nečaje z obchodu Oxalis, přesněji ty ochucené či aromatizované. Čisté mám raději z jiných obchodů.

oxalis
Náhled e-shopu Oxalis.cz

Pravý čaj 

Složení: Sencha, ananas (ananas, cukr, regulátor kyselosti kyselina citrónová), papája (papája, cukr), aroma, kořen lékořice, santalové dřevo, červený pepř, heřmánek římský

Složení: pravý zelený čaj Sencha, arónie, klikva velkoplodá (kanadská brusinka) (klikva, cukr, slunečnicový olej), šípek, aroma, ostružiny, borůvky, červený rybíz, sléz, jahody

1000+1 noc
Přezdívám mu droga. Je návykový a omámně voní. 
Složení: pravý černý čaj, aroma, višně, květy pomerančovníku, jasmínu a růže

Složení: pravý bílý čaj Shou Mei, pravý zelený čaj Ceylon Sencha, rozinky (rozinky, slunečnicový olej), červený rybíz, aroma, maliny (2,4 %)

Rooibos 

Poslední dobou piju spíše bylinky, dříve jsem po rooibosu sáhla kdykoli, kdy jsem chtěla něco bez kofeinu. Jediné, co mi na rooibosu nevyhovuje, je to, že se špatně vytahuje z konvičky... 

Složení: rooibos (84,9 %), ananas, aroma, růže, jahody, mango, chryzantéma, borůvky, sléz květ.

Složení: rooibos (80,9 %), listy maliníku, aroma, poupata růží, pivoňky, růže, sedmikrásky, jahody a maliny

Ostatní

Čaj, bez kterého si od roku 2016 nedovedu představit podzim. Objevila jsem ho v době, kdy jsem pracovala v obchodním centru a kolem opěvovaného obchodu chodila několikrát týdně. Čaj nádherně voní. S prvním podzimním pochmurným dnem na něj dostanu chuť. Až si čaj budete připravovat, nešetřete jim, jinak je nevýrazný. 
Složení: dýně, kurkuma, jablka, pomerančová kůra, mrkev, skořice, kakaové slupky, měsíček, hřebíček

Poslední čaj je oblíbenec mého synáčka. Má rád i jiné, ale Snílek má jednoznačně největší úspěch. 
Složení: meduňka, levandule 

Nakupovat či nenakupovat? 

Gurmáni, jak čajoví i kávoví, obvykle Oxalis spíše kritizují. Osobně si však nemyslím, že by kvalita jejich produktů byla tak mizerná. Trefnější je říct, že není nijak zvlášť vysoká. Myslím si ovšem, že u čajů, které jsem zde zmiňovala, na tom až tak nesejde. Na běžné popíjení mi stačí. 

Komentáře

  1. Párkrát jsem si také koupila sypané čaje. A právě příchuť dýně a kurkuma mě překvapila, patří mezi mé favority 8-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě osobně tento obchod nijak nepohoršuje. Z uvedených čajů bych si určitě vybrala, ovšem s kávou by člověk u mě nepochodil, tu já skoro nepiju :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud můžu doporučit, rozhodně vyzkoušej tyto čaje značky: HYSON - Lemon, Bilberry & soursop, Exotic fantasy gourmet. Dále zn. BASILUR - Chinese green tea. Nedám na ně dopustit :) Samozřejmě záleží na každém, chuť je individuální...i přesto, že nejsou tyto čaje zrovna levné, člověka to nemrzí, protože tady je kvalita opravdu vysoká.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý napsaný komentář.

Tento měsíc máte rádi