Kavárna Lanna České Budějovice

V jedné cimrmanovské hře se praví, že v Českých Budějovicích by chtěl žít každý. S tímto tvrzením je možné jen souhlasit, přičemž jedním z důvodu může být i skutečnost, že právě zde se nachází vynikající Kavárna Lanna.

Návštěvu kavárny je možné spojit s výletem do historie

Tato kavárna je pojmenována po známém budějovickém rodákovi V. A. Lannovi (1805-1866), který vstoupil do historie jako loďmistr, stavitel i kulturní mecenáš. Volba názvu kavárny rozhodně nebyla náhodná, protože jejími okny se jejímu návštěvníkovi nabízí pohled na stále ještě dochovanou budovu dřívější Lannovy loděnice.

Kavárna Lanna nabízí hlavně výrobky místních živnostníků

Kavárnu Lanna je možné doporučit jako ideální místo pro posezení s přáteli, obchodní schůzky i firemní večírky. Maminky jistě ocení, že disponuje nápaditě vybaveným dětským koutkem, v němž se děti bez problémů zabaví. Nabídce Kavárny Lanna vévodí pravé domácí limonády, čaje z bylinek i výtečné zákusky, přičemž tyto produkty dodávají místní živnostníci, kteří na ně mohou být právem hrdí.

Komentáře

  1. Tuto kavárničku jsme s přítelkyní navštívili už několikrát a můžeme vřele doporučit :-) Moc pěkné prostředí s lahodnou kávou, kterou si navíc můžete pořídit i domů - a to buď zrnkovou nebo namletou. Jelikož jsme si před nedávnou dobou přes inzertní server koupili pákový kávovar s ručním mlýnkem, tak volíme vždy radši zrnkovou pro zachování čerstvosti.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý napsaný komentář.

Tento měsíc máte rádi