Kavárna Bez konceptu, Liberec

Kavárna Bez konceptu se nachází na rušné třídě Husova, nedaleko Technické univerzity v Liberci, jen pár kroků od autobusové zastávky Technická univerzita. Malé barevné stolečky před kavárnou navozují útulný dojem a vevnitř je tento pocit definitivně potvrzen. Zákazníka přivítá milá a usměvavá obsluha a výlet do epicentra současné moderní gastronomie může směle začít.

Zdejší pokrmy svou kvalitou dalece přesahují hranice města. Důraz je kladen zejména na sezónnost a také čerstvost surovin. Snídaňové menu uspokojí i toho nejnáročnějšího strávníka. V jídelníčku nechybí např. klasika typu vejce Benedikt, či Acai bowl, miska obsahující superzdravé ovoce acai, považované za jednu z nejzdravějších superpotravin vůbec. Kdo miluje hutná jídla, toho jistě potěší pestrá nabídka francouzských quichů, nebo nabízené sendviče, bagety a ciabatty.

Samozřejmostí je slušný výběr kávy (včetně ledové), ať jde o filtr, klasické espresso, nebo Flat white, nazývané také jako „australské cappuccino“ – fenomén všech milovníků kávy. Nechybí ani specialita affogato – expresso přelité přes kopeček smetanové vanilkové zmrzliny, která přijde vhod zejména v parných dnech. Na mlýnku je stabilně italská káva Trucillo a výběrová káva z lokálních pražíren.

Kromě kávy nabízí kavárna výběrové čaje Harney & sons, jež uspokojí všechny čajové nadšence, teplé i studené nealkoholické nápoje, domácí limonády, moravská i zahraniční vína a samozřejmostí jsou i destiláty, likéry, či lahvové pivo.

Jak už to tak bývá, kdo požaduje kvalitu, nemůže očekávat, že bude zadarmo. Ceny jsou zde vpravdě „pražské“. Omluvou snad může být fakt, že zdejší kvalita pokrmů, nápojů i obsluhy se pražským podnikům nejen hravě vyrovná, ale mnohé i směle předežene.

Komentáře

  1. Ano, to souhlasím s tím posledním odstavcem. Co si budeme povídat, když chcete kvalitu, tak platíte. A platí to všude. A je jedno, jestli je to vývoj mobilní aplikace na míru, nebo jestli je to prostě gastro. A v gastru mi nevadí utratit i několik tisíc za večer, když to za to stojí. A samozřejmě takhle nejím každý víkend. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý napsaný komentář.

Tento měsíc máte rádi