Internetové obchody s čajem

Každý čajomil řeší zásadní problém: Kde nakupovat čaje? Běžné obchody s potravinami nejsou zrovna ideální volba. Téměř celou nabídku tvoří porcované čaje nevalné kvality. A těch pár sypaných, co se tam vyskytuje? Nízká cena neslibuje požitek... a co si budeme povídat, vybírat ze dvou nebo tří druhů také není žádná sláva. V tomto článku vám dám pár tipů na internetové obchody s čajem.

e-shop čaj


Oxalis

www.oxalis.cz 

Doufám, že mě čajoví gurmáni neukamenují za doporučení tohoto obchodu. Kromě e-shopu provozuje i spoustu kamenných prodejen, řekla bych, že se nacházejí v každém obchodním centru. Čajomilci bývá často kritizován především pro nižší kvalitu nabízených čajů.

Moje osobní zkušenost není nikterak záporná a myslím si, že především zákazníka obchod rozhodně neurazí. Oxalis prodává jak čisté čaje, tak ochucené a aromatizované. Na běžné popíjení mi bohatě stačí - a jsou poměrně levné. Kromě pravých čajů jsou v nabídce také čaje ovocné a bylinné, nechybí ani rooibos a ajurvédské směsi. Dále zde seženete také kávu a různé příslušenství k ušlechtilým nápojům.



Čaj.cz

www.caj.cz 

E-shop s kamennou prodejnou v Praze. Ceny nejsou nijak závratné, s kvalitou čajů jsme byli vcelku spokojení, na běžné popíjení dostačující, k vykouzlení velkého zážiku některé nestačily. Nabídka je rozdělená podle zemí původu. K dispozici je čajové příslušenství. K objednávkám nad určitou částku zasílá e-shop vzorky dalších čajů zdarma.


ManuTea 

www.manutea.cz 

S tímto obchodem mám minimální zkušenosti, jednou jsem zde objednávala dárky na Vánoce. Obdarovaní byli spokojeni. Čaje lze filtrovat podle druhů i zemí původu, objednávat lze i maté, rooibos, ajurvedské čaje a další. Ti, kteří s čaji seznamují nebo si chtějí rozšířit obzory, ocení degustační balíčky. Čajové příslušenství nechybí ani zde.


Spolek milců čaje 

www.tea.cz 

Provozovatelé Dobré čajovny provozují také dobrý e-shop. O kvalitě zdejších čajů nelze pochybovat, protože milci čaje jsou pečliví. Nabídku můžete filtrovat podle druhů nebo země původu. K dispozici je rovněž rooibos a maté a různé doplňky. Osobně nakupuji čaje přímo v Dobré čajovně, ale jen někdy, kvalita se totiž odráží na ceně. Takový čaj je pro mne vždycky svátečním a piju ho jen tehdy, když se na něj můžu maximálně soustředit.



Tea Mountain 

www.teamountain.cz 

Opět bohatá nabídka kvalitních (a trochu dražší) čajů. Tea Mountain má i svůj kamenný obchod a malou čajovnu v pražském Karlíně. Zkušenosti mám jen minimální, ale kladné.



Další odkazy 

S následujícími obchody nemám vůbec žádné zkušenosti, inspirovala jsem se v tematické skupině na Facebooku: Čaj - otevřená skupina pro lidi, co mají rádi čaj a ve vašich komentářích na instagramu.


Komentáře

  1. Já nakupuji v Oxalis, většinou v kamenné prodejně a jsem spokojená - žádný pijan první ligy nejsem, už tak je pokrok, že jsem přešla od čajových sáčků k sypaným čajům, takže za mě tenhle. Ale zkusím mrknout na tvá doporučení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve srovnání se sáčkovými čaji je Oxalis super. ;) Sama to beru tak, že kvalitní čaje vychutnávám v čajovně v tom nejlepším prostředí.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý napsaný komentář.

Tento měsíc máte rádi

Espresso, lungo nebo dopio?